Smeets & Graas logo

Jodium

Jodium

Themaweek social media: week van de Jodium

Recentelijk is er een persbericht verschenen naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek in opdracht van het RIVM. Hieruit kwam naar voren dat de jodiuminname in Nederland aan het dalen is: we krijgen nu een derde jodium minder binnen dan 15 jaar geleden. En dat terwijl jodium een essentieel sporenelement is met veel functies: het draagt onder andere bij aan een normale werking van de schildklier en het zenuwstelsel, het behoud van de cognitieve functies, een goed functionerende stofwisseling en het behoud van een gezonde huid.

Lees het persbericht

Kelp - Zeewier

De meeste supplementen bevatten jodium afkomstig van zeewier. Wij bieden een achttal hoogwaardige jodiumsupplementen aan in verschillende toedieningsvormen. De Referentie-inname (RI) voor jodium is in Nederland vastgesteld op 150 mcg per dag, maar in sommige gevallen is een hogere inname gewenst. Ben je benieuwd of jij genoeg jodium binnenkrijgt? Neem dan contact op met ons adviesteam via telefoon, chat of mail.

Naar Overzicht Jodium supplementen

Advies vragen

Cressana Jodium

Jodium uit Kelp BIO van Cressana bestaat uit een mengsel van biologisch kelpextract dat 150 mcg Jodium bevat, aangevuld met biologische chlorella en de befaamde gevriesdroogde waterkers: 100% puur biologisch zonder enige toevoeging van vulmiddelen of additieven.

Naar Cressana Jodium uit Kelp BIO

Wetenschappelijk onderzoek

Het ministerie van VWS heeft opdracht gegeven tot een groot onderzoek naar de jodiumstatus in het lichaam van zwangere vrouwen en is nog op zoek naar deelneemsters. Wanneer je zwanger bent (≤ 12 weken) en in Nederland woont, kun je een bijdrage leveren aan dit wetenschappelijk onderzoek. Aanmelden of extra informatie opvragen kan via de volgende link:

www.rivm.nl/voedselconsumptiepeiling/voedingsstatusonderzoek/JOZO