Smeets & Graas logo
 • Home
 • >
 • Retourneren en ruilen
 • >

Retourneren en ruilen

Bent u niet tevreden over een product? Op deze pagina kunt u lezen hoe we dat gaan oplossen.
Wat wij u bieden:
 • Retourneren is gratis als u gebruikmaakt van ons antwoordnummer (via PostNL). Uiteraard kunt u de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor u.
 • U heeft 30 dagen bedenktermijn, ingaande de dag na ontvangst van een product.
 • Wilt u een product ruilen voor een ander product? Geen probleem, u stuurt gratis retour en wij sturen het gewenste product op.
 • Blijkt een product bij ontvangst beschadigd? U ontvangt gratis een nieuw product
 • Het hoeft niet maar is wel handig: neemt u even contact met ons op als u een product wilt retourneren of ruilen. Onze medewerkers leggen u graag uit hoe de afhandeling precies verder gaat.
 • Krijgt u geld van ons terug? Binnen zeven dagen na uw melding dat u van de koop afziet wordt het volledige aankoopbedrag inclusief eventuele standaard verzendkosten teruggeboekt.
Het adres voor gratis retourzendingen

Smeets & Graas
Antwoordnummer 91
9700VB Groningen

contact opnemen

Het bovenstaande nogmaals, in officiële bewoordingen

Het herroepingsrecht
U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

Gedurende deze termijn kunt u datgene met het product doen wat redelijkerwijs nodig is om het product te beoordelen. Het is toegestaan het product uit te proberen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen. Daarbij kunt u het product uit de verpakking halen, tenzij de verpakking een verzegeling bevat en om redenen van hygiëne of gezondheidsbescherming niet geschikt zijn om te worden teruggezonden. Heeft u meer gedaan dan nodig was om het product te proberen, dan kunnen wij u daarvoor kosten in rekening brengen.

De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u, of een door u aangewezen derde anders dan de vervoerder, het product in bezit heeft gekregen. Als u in één bestelling meerdere goederen met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 30 dagen na de dag waarop u het laatste product of onderdeel heeft ontvangen. Op het moment dat u met ons een regelmatige levering van producten bent overeengekomen verstrijkt de herroepingstermijn 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, het eerste product fysiek in bezit krijgt.
Om gebruikt te maken van uw herroepingsrecht verzoeken wij u om ons een e-mail te sturen via info@smeetsengraas.nl. Dit is niet verplicht.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Wij verzoeken u het product zoveel als mogelijk in de originele verpakking te retourneren.

Terugbetaling
Nadat u gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht ontvangt u alle betalingen, inclusief eventuele leveringskosten voor de heenzending, binnen zeven dagen na uw melding terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee u betaald heeft, tenzij u een andere methode met ons afspreekt.U kunt de eventuele en redelijk door u gemaakte kosten per e-mail, via info@smeetsengraas.nl aan ons doorgeven. Dit kan ook telefonisch via 050-8503688. Wij zullen deze kosten vergoeden.

Modelformulier voor herroeping
U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping (pdf bestand) om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Uitsluiting herroepingsrecht
Het herroepingsrecht is uitgesloten voor:

 • Producten die om redenen van hygiëne of gezondheidsbescherming niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Bij beschadigingen of bederf kunt u het beste meteen contact met ons opnemen.