Smeets & Graas logo
 • Home
 • >
 • Bedrijf en Filosofie
 • >

Over Smeets & Graas

Smeets en Graas

Smeets & Graas Vitamins is een speciaalzaak op internet die in 2024 20 jaar bestaat. Wij zijn een familiebedrijf met 12 hoog-gekwalificeerde medewerkers en wij werken vanuit een orthomoleculaire filosofie. De orthomoleculaire (voedings)leer gaat uit van het gezond maken en houden van het menselijk lichaam door middel van een optimale aanvoer van voedingsstoffen in de vorm van volwaardige voeding samen met het gebruik van voedingssupplementen.

In de onderstaande video kunt u wat meer te weten komen over ons bedrijf en onze werkwijze. De video is geproduceerd door www.studionoord.nl

Gezondheid en advies

U assisteren op uw pad naar (het behoud van) een goede gezondheid is een taak die wij zeer serieus nemen. U heeft het ongetwijfeld vaker gehoord: elk lichaam is anders. Het is voor een bedrijf dat het beste advies probeert te geven dan ook uitermate belangrijk dat er, aan de ene kant, goed zicht wordt gehouden op de meest recente wetenschappelijke onderzoeken en, aan de andere kant, geluisterd wordt naar de persoonlijke ervaringen van onze klanten. Wij willen u dan ook vragen om vooral gebruik te maken van onze advies en feedback service. Hier kunt u alle vragen stellen en opmerkingen maken over gezondheid, voedingssupplementen en alles wat daarbij komt kijken.

 • Sofie Graas

  Sofie Graas Directeur / eigenaar Operationele zaken, Personeel

  Sofie Graas

 • Peter Smeets

  Peter Smeets Directeur / eigenaar Algemene zaken, Marketing, IT

  Peter Smeets

 • Wouter Olthof

  Wouter Olthof Productmanager Productkennis en -informatie, SEO, IT

  Wouter Olthof

 • Marcella van der Wel

  Marcella van der Wel Manager kwaliteit en regelgeving Voedselveiligheid, HACCP, Import

  Marcella van der Wel

 • Liesbeth Thoen

  Liesbeth Thoen Orthomoleculair therapeut Advisering via mail, chat en telefoon

  Liesbeth Thoen

 • Marloes de Vries

  Marloes de Vries Drogist, administratief/logistiek medewerker Administratie, klantcontact, logistiek

  Marloes de Vries

 • Merel de Jonge

  Merel de Jonge Administratief/logistiek medewerker Administratie, klantcontact, logistiek

  Merel de Jonge

 • Vera Post

  Vera Post Freelancer / verapost.nl Design website en drukwerk

  Vera Post

 • Maarten Smeets

  Maarten Smeets Algemeen medewerker Logistiek en magazijn

  Maarten Smeets

 • Eva Smeets

  Eva Smeets Algemeen medewerker Logistiek en magazijn

  Eva Smeets

 • Jonah Verhagen

  Jonah Verhagen Algemeen medewerker Logistiek en magazijn

  Jonah Verhagen

 • Nynke Steenge

  Nynke Steenge Algemeen medewerker Logistiek en magazijn

  Nynke Steenge

Kwaliteit

Smeets & Graas investeert al 20 jaar in kennis en kwaliteit. Want alleen met grondige kennis van de supplementen en hun werking kunnen wij u een goed advies geven. En door middel van ons door de nVWA gefiatteerde voedselveiligheidssysteem (HACCP) wordt de kwaliteit van de supplementen en de bedrijfsprocessen gegarandeerd.

Testen Van de supplementen die wij importeren vragen wij analyse certificaten aan bij de fabrikant. Zo kunnen wij beoordelen of de kwaliteit van het product voldoet aan onze maatstaven of niet.

Wanneer de wetgeving in het land van herkomst op het gebied van contaminanten niet overeenkomt met onze wetgeving, laten wij het product zelf testen bij een goedgekeurd Nederlands laboratorium. Dit geldt met name wanneer er verschillende toegestane waarden gelden voor mogelijke verontreiniging met stoffen als zware metalen, PAK’s, PCB’s, microbacteriële contaminanten, etc..

Ook testen wij gevoelige producten zoals probiotica steekproefsgewijs om te bepalen of de stabiliteit niet achteruit loopt door bijvoorbeeld factoren als tijd, temperatuur en vochtigheid. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen naar onze klanten.

Assortiment Het specialistische assortiment van Smeets & Graas bestaat uit ongeveer 2500 producten van enkele tientallen merken. Er zijn veel merken en producten op de markt maar wij beperken ons bewust. We willen alleen de meest interessante en kwalitatief hoogwaardige merken verkopen en we willen de producten die we verkopen goed kennen. En dat kan niet als je er tienduizenden verkoopt.

Inkoop Smeets & Graas koopt alle supplementen rechtstreeks in bij de fabrikant of distributeur. Met deze leveranciers hebben wij nauwe relaties en daardoor zijn we in staat om up-to-date en accurate productinformatie te verschaffen. Ook hebben we vaak als eerste nieuwe supplementen en kunnen we mooie en informatieve folders meesturen.

Logo Thuiswinkel Waarborg

Thuiswinkel Waarborg Smeets & Graas is lid van Thuiswinkel.org, de branche-organisatie van webwinkels in Nederland en België. Een voorwaarde voor dit lidmaatschap is een certificering door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. Bij deze certificering wordt ondermeer bekeken of leden zich houden aan privacy- en consumentenwetgeving en of de webwinkel veilig is.

Logo Skal bio certificering

Skal gecertificeerd Smeets & Graas verkoopt circa 225 biologische supplementen van 12 verschillende merken. Wij streven ernaar om de komende jaren gaandeweg ons assortiment steeds meer biologisch te maken.

Om deze producten binnen de wettelijke kaders te kunnen verkopen zijn we in het najaar van 2019 door de onafhankelijke toezichthouder Skal Biocontrole gecertificeerd.
Smeets & Graas is daarmee één van de circa 5.000 in Nederland geregistreerde bio-ondernemers. Ieder bio-bedrijf wordt jaarlijks door Skal bezocht en gecontroleerd.
Door deze certificering kunt u ervan op aan dat de biologische producten die wij verkopen ook echt biologisch zijn.

Ons Skal-certificaat kunt u hier downloaden.

Logo Lid van de NPN

NPN Smeets & Graas is als één van de weinige webwinkels in Nederland al jaren lid van de branche- vereniging NPN. De bij de NPN aangesloten bedrijven verplichten zich ertoe de geldende wet- en regelgeving strikt na te leven, een Voedselveiligheidsplan (HACCP) te hebben en zich ervoor in te zetten dat de consument kan beschikken over een verantwoord aanbod van veilige, werkzame voedingssupplementen, voorzien van adequate informatie.

Service
 • Wij verkopen alleen kwalitatief hoogwaardige producten van bekende en betrouwbare merken
 • Van de meeste merken voeren we een compleet assortiment: zo bent u in één keer klaar met uw inkopen
 • Verwacht een snelle levering: de meeste producten zijn op voorraad en PostNL levert binnen 24-uur
 • Uitgebreide en gedetailleerde productinformatie met duidelijke productfoto's
 • Gratis deskundig advies met meestal binnen 1-2 werkdagen een antwoord
 • Goede bereikbaarheid door middel van websiteformulieren, chat en telefoon
 • Een informatieve, snelle en eenvoudige website met een handige supplementen wijzer.
 • Wekelijks een gratis nieuwsbrief met extra's en aanbiedingen
 • Een ruime keuze aan gratis betaalmethoden, veilig afgehandeld door betaal provider CM Payments
 • Geen verzendkosten bij bestellingen boven de 40,- euro
 • Op veel producten hoge kortingen, tot wel 25%, ook bij combinaties van producten.