Belangrijke, actuele mededelingen over de huidige gezondheidssituatie

Laatste paginawijziging: 25 maart 2020

Actueel:

Smeets & Graas is open. Wij werken door en verwerken en verzenden op de gebruikelijke manier uw bestellingen.

Maatregelen

  • Alleen personeel dat zich direct bezig houdt met de afhandeling van bestellingen werkt nog op locatie. De rest werkt sinds 16 maart vanuit huis.
  • Alle personeelsleden houden zich strikt aan Social Distancing maatregelen.
  • Hygiëne-maatregelen zijn sterk opgevoerd. Iedereen wast regelmatig zijn/haar handen met goede zeep, we gebruiken papieren handdoeken en het kantoor en magazijn worden voortdurend schoongemaakt.
  • Behalve personeelsleden mag niemand meer onze locatie bezoeken. Bezorgers en transporteurs komen niet verder dan de voordeur.

Service en drukte

We hebben te maken met een verhoogde vraag naar onze producten en zolang die drukte voortduurt willen we ons volledig focussen op het verwerken van uw bestellingen en het zorgen voor voldoende voorraad.

Op dit moment heeft dat tot gevolg dat we de telefoon niet opnemen en dat we mails mogelijk iets langzamer beantwoorden dan normaal. Als u dringende vragen heeft die niet via de mail kunnen kunt u de voicemail inspreken. We bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Voorraad

Het zijn vooral bepaalde producten waar veel vraag naar is. Door deze verhoogde vraag wereldwijd staan distributeurs, aanvoerlijnen en productieprocessen onder sterke druk. We hebben de afgelopen 2 weken zeer veel tijd gestoken in het verzekeren van voldoende aanvoer en dat lijkt voorlopig ook te gaan lukken. Gelukkig hebben we een aantal hele goede leveranciers die hun zaken goed voor elkaar hebben en dat is in een situatie zoals nu heel belangrijk.

Niet voor ieder individueel product zal het lukken om voorraad te hebben maar in belangrijke productgroepen kunnen we de komende weken en waarschijnlijk ook wel maanden altijd wel enkele producten leveren.

Hamsteren

Wat ook zeker helpt om de voorraad op peil te houden is niet hamsteren. We willen u verzoeken om niet meer dan 2-4 dezelfde producten te kopen. Dat geldt vooral voor de populaire productgroepen. Het systeem is momenteel zo ingesteld dat u maximaal 5 stuks van hetzelfde product kunt bestellen.

Vertragingen

Een groot deel van ons assortiment komt uit de VS (door ons of een van onze Nederlandse leveranciers geïmporteerd) en vervoer gaat per luchtvracht. Een deel van die luchtvracht gaat met vrachtvliegtuigen, een deel gaat in het vrachtruim van passagiersvliegtuigen. Omdat passagiersvluchten vrijwel stil liggen, zijn er in het vrachtvervoer tussen de VS en de EU momenteel flinke vertragingen.

De rest van het assortiment komt uit de EU en daarmee zijn vooralsnog minder problemen.

PostNL en andere vervoerders hebben te maken met een sterk verhoogd pakketvolume omdat veel mensen online gaan bestellen. Ook dit zal vertragingen met zich meebrengen.

Houdt u dus rekening met een levertijd die langer kan zijn dan normaal.

PostNL levering

PostNL heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd in haar bezorgbeleid om het voor iedereen veilig te houden.

Meer en actuele informatie hierover kunt u lezen op de PostNL website:

PostNL FAQ

Solidariteit

Smeets & Graas wil graag enkele lokale ondernemers en organisaties steunen die het in deze periode om allerlei redenen extra zwaar hebben. Op dit moment zijn dat:

Tot slot

Wij wensen iedereen heel veel sterkte, wijsheid en gezondheid toe. Gezond, ziek, bang om ziek te worden, thuiszitters, werkenden, iedereen!

icon