Smeets & Graas logo

Hoge review-score bij Trustpilot

Hoge review-score bij Trustpilot

Trustpilot Reviews

Smeets & Graas maakt voor haar website-reviews gebruik van Trustpilot. Trustpilot is een toonaangevend, internationaal opererend bedrijf in internet-reviews.

Reviews zijn regelmatig negatief in het nieuws: er wordt veel mee gerommeld en vaak blijken reviews nep of ingekocht. Omdat reviews veel gebruikt worden door klanten en in principe heel handig kunnen zijn is misbruik zeer kwalijk.

Aanwijzingen voor misbruik zijn bijvoorbeeld dat bedrijven duizenden (of meer) reviews hebben waarbij niet of nauwelijks negatieve reviews. Bij zulke aantallen is dat eigenlijk onmogelijk. Er gaat altijd en overal wel eens iets mis (ook bij ons) en er is altijd wel eens iemand boos of ontevreden. Verder kan het gebruik van typische marketingtaal in reviews er op duiden dat ze automatisch gegenereerd zijn.

Dat is ook de reden dat wij voor Trustpilot hebben gekozen. Zij hanteren strenge regels voor deelnemende bedrijven en voeren voortdurend controles uit.

Wij kunnen bijvoorbeeld absoluut niets aan een review wijzigen of een review onzichtbaar maken. Wij mogen alleen reageren op reviews. Ook uitnodigingen voor een review - die worden bij iedere bestelling verzonden - kunnen wij niet terugtrekken.

Reviewbeleid TrustPilot

Hier vindt u de TrustPilot Richtlijnen voor reviewers.

Geen productreviews

Dat is ook de reden dat wij geen reviews vragen over losse producten. Wij zijn gebonden aan de Europese Claimwetgeving die bepaald wat je wel, en vooral niet mag zeggen over de gezondheidseffecten van voedingssupplementen. Ook teksten in reviews - die op de website komen te staan - vallen onder deze wetgeving.

En omdat we geen controle hebben over wat er in de reviews komt te staan doen we dat dus helemaal niet.

Hoge score

De maximale score die u ons bij Trustpilot kunt geven is een 5. Inmiddels hebben wij meer dan 3.000 reviews ontvangen en momenteel (januari 2022) staan wij wij op een gemiddeld score van 4,9!

Daar zijn wij natuurlijk best wel een beetje trots op en we zijn natuurlijk heel blij dat u ons zo hoog waardeert.

Met deze score staan we bij Trustpilot op de 1e plaats in de categorieën Vitamine- en supplementenwinkel en Fitness- en voedingsservice.

Reviewbeleid TrustPilot

Hier vindt u de TrustPilot Richtlijnen voor reviewers.