Smeets & Graas logo

Thorne, zuiver en resultaatgericht

Thorne, zuiver en resultaatgericht

Vanaf de oprichting in 1984 heeft Thorne zich toegelegd op het produceren van supplementen voor arts en therapeut, zonder gebruikmaking van kant en klaar ingrediënten en ongewenste toevoegingen die de opname of werking van de ingrediënten kunnen belemmeren.

Bij het voorschrijven van supplementen moet men blindelings kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de producten. Kwalitatief hoogwaardige producten onderscheiden zich door effectiviteit: ze helpen beter, sneller en daar waar nodig is. Deze supplementen zijn ook voor de consument in Nederland en België via Smeets & Graas verkrijgbaar.

Ingrediënten en productiemethodes maken het verschil

Het gebruik van kant en klaar voorbereide ingrediënten heeft zijn voordelen en is voor veel fabrikanten aantrekkelijk. Kant en klaar voorbereide ingrediënten bevatten echter hulpstoffen als maskeermiddelen voor smaak & geur, verdunningsmiddelen zoals lactose, maïszetmeel, conserveermiddelen als BHT en stearaten. Deze stoffen kunnen in meer of mindere mate opnameproblemen van de actieve ingrediënten veroorzaken, biochemische processen ontregelen, of allergische reacties geven. Op het etiket hoeven deze hulpstoffen wettelijk echter niet vermeld te worden. Alleen hulpstoffen die de fabrikant zelf bij het mixen extra toevoegt moeten op het etiket vermeld worden. Zo blijft er voor u als consument veel verborgen als een fabrikant kant en klaar voorbereide ingrediënten gebruikt.

Veel fabrikanten kanten kiezen echter toch voor kant en klaar voorbereide ingrediënten daar men op deze manier geen uitgebreid laboratorium, duur personeel nodig heeft of veel tijd en kennis dient te hebben om een product te maken. Men kiest liever voor veel en snel gemaakte winst in plaats van goede producten.

Thorne werkt anders

Thorne levert aan artsen en therapeuten die kwaliteit wensen, men beschikt daarom over eigen laboratoria en gekwalificeerd personeel om pure onbewerkte ingrediënten geschikt te maken voor verwerking. Door op lage snelheid te produceren hoeft Thorne geen gebruik te maken van ongewenste hulpstoffen en kan het geheel zonder of met een minimum aan gewenste hulpstoffen toe wat de werking van het product ten goede komt.

Daar Thorne alle ingrediënten zelf op sterkte maakt en dus alle gebruikte hulpstoffen op het etiket moet declareren, weet u exact wat u neemt.

Strenge eisen aan en controle op ingrediënten

Het leefmilieu is de laatste decennia sterk achteruit gegaan. Mondiale vervuiling maakt het niet eenvoudig om zuivere grondstoffen van constante kwaliteit te vinden. Bij Thorne worden alle grondstoffen, van streng geselecteerde leveranciers, bij binnenkomst daarom nogmaals op contaminanten als zware metalen, PCB’s, PAK’s etc. getest om te controleren of de analysecertificaten van de leverancier juist zijn. Grondstoffen die niet aan de vereiste specificaties voldoen worden niet geaccepteerd.

Ook wordt onderzocht of van ingekochte kruiden de juiste botanische variant is geleverd opdat de juiste werkzame stoffen in een product worden gegarandeerd. Op deze manier is Thorne verzekerd dat haar eindproducten aan de labelclaim voldoen.

Thorne producten worden serieus genomen

Thorne supplementen worden alom als benchmark erkend. Veel officiële instituten gebruiken Thorne producten voor enkel- of meervoudig onderzoek. Hiertoe behoren onder andere de Columbia University, University of California San Francisco, University of Washington, Oregon Health Science University, Oregon State University en de Tufts University. Thorne Research heeft voor de U.S Navy voedingssupplementen geproduceerd voor wetenschappelijk onderzoek onder haar marinepersoneel.

Uitgebreide certificering TGA, FDA, NSF uw garantie voor kwaliteit

Strenge dagelijkse controles van inkomende ingrediënten, productieprocessen en eindproducten hebben geleid tot TGA-certificering van de gevolgde productiemethodes en procedures door het Australische Department of Health and Ageing.

Thorne behoort tot de slechts 2% van alle Amerikaanse bedrijven (zowel voedingsupplementen als geneesmiddelenfabrikanten) die bij de eerste controle van de FDA een GMP-certificaat kregen zonder enige opmerking of verbeterpunt.

De GMP-registratie van Thorne door het NSF-International geeft de garantie dat het gebruik van Thorne supplementen veilig is. Thorne Research’s productiefaciliteiten in Sandpoint Idaho worden twee keer per jaar gecontroleerd op de naleving van de NSF-GMP’s.