Toegevoegd aan je winkelmandje
Vitals - PeaPlex

PeaPlex

  • PEA-opt® keurmerk
  • Bevat actieve B-vitaminen voor een betere biobeschikbaarheid

PeaPlex

Merk Vitals

75,0090 vegetarische capsules

Morgen verzonden Gratis verzending!

Prijs per stuk bij afname van:

  • 1 stuks: 75,00  
  • 2 stuks: 71,25 -5%
  • 3 stuks: 67,50 -10%
  • 4 stuks: 63,75 -15%
  • 5 stuks: 60,00 -20%
  • 10 stuks: 56,25 -25%

De korting geldt ook bij een combinatie van verschillende producten.

Categorie PEA

Doelgroep Volwassenen

Nieuw van Vitals: PeaPlex® 400 mg

Palmitoylethanolamide (PEA, spreek uit als peejaa) is een lichaamseigen stof die in de cel aangemaakt kan worden als reactie op bepaalde prikkels, zoals de aanwezigheid van vrije radicalen. Ook bevat voedsel kleine hoeveelheden van deze stof, met name eieren, pinda’s, soja, (orgaan) vlees en vis. De werking van PEA is in de jaren 90 ontdekt door Nobelprijswinnares Rita Levi-Montalcini. Sinds die tijd zijn er vele onderzoeken gedaan met PEA en is er gaandeweg meer bekend geworden over het werkingsmechanisme. Er bestaan meer dan 300 wetenschappelijke publicaties over deze stof. In bepaalde situaties waarbij er een verhoogde behoefte bestaat, kan het zinvol zijn extra PEA te nemen in de vorm van een supplement.

Het gepatenteerde PeaPure®

PeaPlex® bevat het gepatenteerde PeaPure® aangevuld met een vitamine B-complex, met name voor mensen die nog geen multivitamine of B-complex preparaat gebruiken. Dit product kan echter ook indien gewenst naast een multivitamine uit de Elke Dag-serie gebruikt worden (zie ook interacties). Een voordeel van het gecombineerd innemen van PEA en B-vitaminen in één product, is dat het meer gebruiksgemak geeft. Daarnaast heeft de inname van B-vitaminen verspreid over de dag voordelen voor de biologische beschikbaarheid in verband met de korte halfwaardetijd van deze stoffen.

PEA-opt® keurmerk

Uiteraard bevat PeaPlex uitsluitend PEA met het PEA-opt® keurmerk, dat geproduceerd wordt volgens een gepatenteerd productieproces. Dit zorgt ervoor dat het product een unieke verhouding bevat van PEA-deeltjes met een verschillende grootte (fijne, gemicroniseerde en ultragemicroniseerde deeltjes). Palmitoylethanolamide dat niet op deze speciale manier behandeld is, kan moeilijk opneembaar zijn voor het lichaam en daardoor minder werkzaam. PEA-producten met het PEA-opt® keurmerk bevatten gegarandeerd palmitoylethanolamide met de hoogste zuiverheid en kwaliteit, en een optimale opneembaarheid. Elke batch PEA gebruikt voor PeaPlex wordt geanalyseerd op kwaliteit en zuiverheid in een onafhankelijk laboratorium.

#2 in categorie PEA

Gezondheidseffecten
Gezondheidseffecten
Kenmerken
  • PEA-opt® keurmerk
  • Bevat actieve B-vitaminen voor een betere biobeschikbaarheid
Houdbaar tot

90 vegetarische capsules: augustus 2021

Gebruiksaanwijzing


Gedurende de eerste twee maanden driemaal daags een capsule bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. De dagdosering kan ook in twee keer ingenomen worden (bijvoorbeeld in de ochtend twee capsules en ’s avonds een capsule). Houd u aan de aanbevolen dosering. Gebruikers van PeaPlex merken meestal verbetering in de eerste weken van het gebruik. Pas na twee maanden consequent gebruik kan de werking van PeaPlex goed beoordeeld worden. Vanaf dat moment wordt duidelijk of langer gebruik zinvol is. Wanneer na twee maanden het gewenste effect bereikt is, kan de dosering in veel gevallen worden verlaagd naar tweemaal daags een capsule. Vanaf vier maanden kunt u overwegen om door te gaan met de inname van tweemaal daags een capsule, de inname terug te brengen tot eenmaal daags een capsule, de inname te beëindigen Indien het resultaat na het verlagen van de dosering afneemt, wordt geadviseerd om de dosering weer te verhogen tot twee- of driemaal daags een capsule.

Ingrediënten en Gebruiksadvies

Samenstelling per 3 capsules (dagdosering)

  Inhoud RI
Palmitoylethanolamide (PeaPure®)1200 mg 
Vitamine B1 (thiamine HCl)1.7 mg155%
Vitamine B2 (riboflavine)2.1 mg150%
Vitamine B3 (niacinamide)24 mg150%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat)9 mg150%
Vitamine B6 (pyridoxine HCl)2.1 mg140%
Foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur)300 mcg150%
Vitamine B12 (cyanocobalamine)3.8 mcg152%
Biotine75 mcg150%