Wat is Astaxanthine?

Wat is Astaxanthine?
Wat is Astaxanthine?

Wat is de betekenis van het woord astaxanthine? Voor de uitleg daarvan, moeten we de familie van deze stof erbij halen. Astaxanthine is namelijk onderdeel van de carotenoïdenfamilie. Carotenoïden vormen een groep van ongeveer 600 moleculen met gele tot roodachtige kleurstoffen. De meest bekende is bètacaroteen, van de oranje kleur van wortels. Astaxanthine is een kleurstof die de oranje of roze-achtige kleur geeft aan onder andere kreeft, zalm en garnalen. Zelfs de flamingo heeft zijn mooie roze veren aan dit stofje te danken. Zijn veren kleuren roze door het eten van deze waterdieren. Astaxanthine wordt aangemaakt door algen, sommige bacteriën en schimmels, plankton en enkele planten. Het stofje beschermt ze tegen schadelijke effecten van bijvoorbeeld UV-straling van de zon.

Wat zit er in astaxanthine capsules?

Er is één alg die met kop en schouders boven de rest uitsteekt qua astaxanthineproductie: de microalg haematococcus pluvialis. Deze algen worden voornamelijk gekweekt in een zogenaamde BioSecure-zone bij Hawaii. Het water is daar gegarandeerd schoon en gifvrij. Astaxanthine capsules worden gemaakt van een extract van deze alg.

Waarom astaxanthine?

Zit je vaak in de zon? Of merk je dat je huid ineens snel ouder wordt? Dan zou astaxanthine iets voor je kunnen betekenen. Natuurlijke astaxanthine op de huid smeren helpt namelijk de normale structuur van de huid te behouden en het bevordert de hydratatie van de huid. Hierdoor blijft je huid gladder en soepeler en ontstaan er minder snel rimpels. Let op: deze schoonheidsclaims gaan nadrukkelijk over natuurlijke astaxanthine, en dus niet over de synthetisch vorm met kleurnummer A161j. Vanzelfsprekend kunnen een gezonde levensstijl en genoeg nachtrust ook bijdragen aan een betere huid. Asthaxanthine zou een aanvulling hierop kunnen zijn. Er wordt op dit moment nog volop wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van astaxanthine op het lichaam.

Hoe gebruik je astaxanthine?

Smeets & Graas adviseert je om alleen natuurlijke astaxanthine te gebruiken. De synthetische variant raden wij niet aan. De astaxanthine supplementen worden verkocht in de vorm van capsules, met verschillende doseringen: de standaarddosering is 4 mg astaxanthine per capsule en de hoogste dosering is 12 mg per capsule. Het supplement is het beste in te nemen tijdens de maaltijd.

Meer weten?

Meer weten over de voordelen van astaxananthine en hoe u astaxanthine het best kunt gebruiken? Vraag dan vrijblijvend om advies.