Smeets & Graas logo
  • Home
  • >
  • Blog
  • >
  • Kruiden
  • >
  • Wat is een Fytosoom en hoe kan ik het gebruiken?
  • >

Wat is een Fytosoom en hoe kan ik het gebruiken?

Wat is een Fytosoom en hoe kan ik het gebruiken?

De Fytosoom vorm verhoogt de absorptie van actieve ingredienten en verbeteren de systemische biobeschikbaarheid. Fytosomen zijn een geavanceerde vorm van kruiden/botanische producten die beter opgenomen door het lichaam, en hierdoor krachtiger en sneller werken dan conventionele extracten. Fytosomen worden geproduceerd door een gepatenteerd proces waar het specifieke actieve component gebonden is aan fosfatidylcholine. Deze binding zorgt voor een emulsie dat zeer beschikbaar is voor het lichaam. Fosfatidylcholine is één van de belangrijkste componenten van de membranen van onze cellen.

Het Fytosoom proces is gebruikt voor veel populaire kwaliteits extracten, waaronder ginkgo biloba, hawthorn, milk thistle (mariadistel), groene thee en curcuma. De flavonoïden en terpenoïden in deze botanische extracten lenen zich heel goed om een directe binding te vormen met fosfatidylcholine. De choline-kop van het fosfatidylcholine molecuul bind gemakkelijk met deze stoffen, terwijl dat de vetoplosbare fosfatidyl gedeelte zorgt voor de emulsie van het gebonden materiaal. Het resultaat is een kleine microbol dat sterk lijkt op een cell. De term 'Fyto' betekent plant en de 'soom' betekent cell-achtig. De actieve stof wordt nu beschermd tegen maagenzymen en verschillende darm bacteriën.

Hoe zorgt betere opneembaarheid voor betere resultaten?

De effectiviteit van elk botanische product hangt af van de hoeveelheid actieve stof dat het lichaam weet binnen te komen. Bij mariadistel betekent dit dus het gehalte aan silybine, voor ginkgo biloba is dat de hoeveelheid flavonoïden en terpenen en voor groente thee is dat epigallocatechin 3-O-gallate. Door betere absorptie is er meer activiteit door de verhoogde hoeveelheid actieve stof. Fytosomen hebben een sterk verhoogde opneembaarheid.

Welk Fytosoom product moet ik nemen?

Één van de belangrijkste groepen fytostoffen zijn flavonoïden. Als groep worden flavonoïden gezien als de meest actieve en gezonde stoffen die er in de natuur beschikbaar zijn. Hieronder vindt u een greep uit onze Fytosoom producten:

- Boswellia Phytosome®
- Ginkgoselect®
- Greenselect®
- Leucoselect®
- Meriva®
- Siliphos®

Om een gedetaileerd overzicht te krijgen van wat een Fytosoom is kunt u deze video bekijken, gemaakt door Indena: