Smeets & Graas logo

Bonusan

10 meest gekochte Bonusan supplementen

Toon alle Bonusan producten

Gevonden resultaten

Bonusan voedingssupplementen

BonusanSinds zomer 2022 verkoopt Smeets & Graas het assortiment van Bonusan en mogen we ons Erkend Specialist van Bonusan noemen (nr: 32807229).

Bonusan is één van de oudste en nog steeds zelfstandige supplementenbedrijven in Nederland met een uitgebreide lijn van voedingssupplementen en kruiden die grotendeels in eigen beheer worden geproduceerd. Ze bieden een breed assortiment van ruim 350 specialistische supplementen, van fytotherapie tot orthomoleculaire producten, ontwikkeld voor en in samenwerking met gezondheidsprofessionals.

Het bedrijf Bonusan

Bonusan in vroegere tijdBonusan is een familiebedrijf, opgericht in 1966 in Numansdorp, Zuid-Holland. Hier zijn ze nu, 3 generaties verder, nog steeds gevestigd. Het begon als een typische apotheek met kasten vol kruiden en kruidenmengsels. De pure plantenextracten werden toentertijd nog geëxtraheerd in kruidentheeën en tincturen. Later wist Bonusan deze in capsules en tabletten te vangen.

"De natuur is één grote apotheek"

De oprichters hebben een achtergrond in de fytotherapie (kruidengeneeskunde) en natuurgeneeskunde en zij van begin af aan bezig geweest met het verspreiden van kennis en de laatste wetenschappelijke inzichten. De werkzaamheid van de supplementen is wetenschappelijk onderbouwd en geïnspireerd op de natuur en de werking van ons lichaam.

Hun droom: "De wereld gezonder maken door breder naar gezondheid te kijken"

Optimale opneembaarheid en werkzaamheid

Bonusan blijft met haar supplementen zo dicht mogelijk bij de natuur om een optimale opneembaarheid en werkzaamheid te garanderen. Dat wil zeggen dat ze bij voorkeur gebruik maken van cofactoren die de opneembaarheid en werking van een voedingsstof verbeteren. Ook maken ze veelal gebruik van organisch gebonden mineralen en spoorelementen, omdat deze beter opneembaar zijn dan niet-organische verbindingen.

Eigen fabriek en laboratorium

Bonusan productiefaciliteitProductveiligheid staat voorop bij alles wat Bonusan doet. Er zijn strenge kwaliteitseisen en onderdeel daarvan zijn regelmatige productieproeven. Zo worden zuiverheid en werkzaamheid gewaarborgd.

Toepassing in wetenschappelijk onderzoek

De supplementen van Bonusan worden met enige regelmaat gebruikt in wetenschappelijk klinisch (humaan) onderzoek. Bonusan hecht veel waarde aan de wetenschappelijke onderbouwing van de werking van de producten heeft daarom een eigen Research & Development afdeling.

Natura Foundation: kennis- en opleidingsinstituut

De kleinzoon van de oprichter richtte in 1999 een eigen onafhankelijk kennis- en opleidingsinstituut op: Natura Foundation. Toen al zag Bonusan het als haar missie om de nieuwste inzichten en kennis over gezondheid te delen en toe te passen.

Vandaag de dag is Natura Foundation uitgegroeid tot hét kennisinstituut voor de orthomoleculaire, nutritionele geneeskunde en klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI). De afgelopen 20 jaar heeft het instituut meer dan 6.000 therapeuten opgeleid.

Minimaal gebruik van hulpstoffen

Soms zijn er nu eenmaal hulpstoffen nodig om te zorgen dat een stof zich gedraagt zoals gewenst. Het liefst gebruikt Bonusan geen hulpstoffen, maar waar nodig kiezen ze zoveel mogelijk voor natuurlijke en plantaardige hulpstoffen.

Vrij van onnodige toevoegingen en allergenen

erkend Bonusan SpecialistBonusan gebruikt geen onnodige toevoegingen zoals suikers, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en GMO’s (genetisch gemodificeerde organismen). Ook proberen ze zoveel mogelijk allergenen en dierlijke substanties te vermijden.

Bedrijfspand heeft energielabel A+

Het bedrijfspand is voorzien van verschillende duurzame technieken waardoor het milieu zo min mogelijk wordt belast. De klimaatinstallatie (die zorgt voor een goed binnenmilieu voor het productieproces) werkt met aardwarmte en koeling, en het ventilatiesysteem wordt uitgevoerd met een warmte-terugwinsysteem. De verlichting wordt gestuurd met sensoren om de verspilling zo laag mogelijk te houden en het pand is voorzien van HR++ zonwerende isolatie beglazing.