Smeets & Graas logo

Bilberry

Bilberry

Bilberry (Blauwe Bosbes)

Blauwe bosbessen of gewoon bosbessen zitten vol met anthocyaninen. Deze flavonoïden zorgen niet alleen voor de blauwe kleur van de bessen, maar staan ook bekend om hun natuurlijke healthy-aging eigenschappen en zijn onder andere goed voor:

  • het gezichtsvermogen
  • de bloedvaten
  • de bloedsuikerspiegel
  • de maag en de darmen

De blauwe bessen uit de supermarkt (blueberry’s) zijn niet hetzelfde als blauwe bosbessen (bilberry’s). Bosbessen bevatten 6x zoveel anthocyaninen als de supermarktbessen en hebben dus een veel krachtigere werking. Daarom worden er voor hoogwaardige voedingssupplementen bosbessen gebruikt en geen blauwe bessen. Eén van de beste bosbesextracten is het gepatenteerde Mirtoselect®: zuiver, gestandaardiseerd en hoog geconcentreerd. Bekijk ons aanbod bosbesproducten op onze website:

Naar Overzicht Bilberry (Bosbes) supplementen

Wil je meer weten over de gezondheidseffecten van bosbessen of een advies op maat, neem dan contact op met ons adviesteam.

Ons best verkochte bosbesproduct:

Jarrow Bilberry

Bosbessen kun je ook zelf plukken. Ze zijn voornamelijk te vinden in het bos, eind juni zijn ze rijp. Je kunt ze verwerken in jam, gebak, over de yoghurt of door een salade.