Toegevoegd aan je winkelmandje

Visolie voor kinderen: werking en voordelen mei 2017

Visolie voor kinderen: werking en voordelen

Visolie heeft het ouderwetse imago van lepels levertraan al lang van zich af weten te schudden. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van visolie voor hun gezondheid. Wat je misschien nog niet wist, is dat kinderen extra veel baat hebben bij het gebruik van visolie. In deze blog vertellen we je alles over de werking en de voordelen van visolie voor kinderen.

Wat is visolie?

Voor we dieper ingaan op de voordelen van visolie voor kinderen, beginnen we bij de basis. Wat is visolie? Het voedingssupplement visolie is rijk aan omega-3 vetzuren. Om heel precies te zijn: de vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Je lichaam heeft deze vetzuren nodig, maar vindt het moeilijk om ze zelf aan te maken. Je kúnt ze halen uit vette vissen, zoals makreel, haring en zalm. Maar wie eet er tegenwoordig nog twee tot drie keer per week vis? Bijna niemand. Daarom bieden supplementen met visolie uitkomst.

Wat zit er in visolie?

Visolie wordt gemaakt van vette vis, zoals ansjovis, sardienen, makreel en haring. Ze zorgen ervoor dat je voldoende omega-3 vetzuren binnenkrijgt. In visolie zit doorgaans een hoog gehalte van zowel EPA en DHA. Daarnaast bevat de olie vaak ook nog een percentage vitamine E.

Werking visolie voor kinderen

Visolie heeft een positieve uitwerking op de gezondheid van zowel volwassen als kinderen. De vetzuren zijn goed voor de ontwikkeling van de hersenen, maar ook voor het in stand houden van een normale bloedruk en een juiste werking van hart en bloedvaten. De effecten van visolie op hart- en bloedvaten zijn vooral belangrijk voor volwassenen. Maar er zijn een aantal specifieke effecten van visolie die vooral voor kinderen erg belangrijk zijn. Daar vertellen we je graag meer over.

Voordelen visolie voor kinderen

Als kind draaien je hersenen overuren: iedere dag leer je zoveel nieuwe dingen. Op school, maar ook bij het buitenspelen of gewoon thuis. Visolie draagt bij aan het goed functioneren van de hersenen. Bovendien visolie helpen bij een beter concentratie- of leervermogen. In dit artikel in de Volkskrant vertellen ouders er uitgebreid over.

Waarom visolie voor kinderen?

Omdat kinderen meestal niet zo graag vis eten, is de kans groter dat zij een tekort aan de essentiële omega-3 vetzuren hebben. Met de druppels of capsules zorg je ervoor dat zij alsnog voldoende EPA en DHA binnenkrijgen. De capsules hebben meestal een zoetige fruitsmaak, waardoor ze geen moeite hebben met het slikken.

Speciale visolie voor kinderen

Waarin verschilt visolie voor kinderen van die voor volwassenen? We noemden hierboven al het zoetige fruitsmaakje. Maar de capsules zijn meestal ook extra klein en zacht, zodat het slikken ervan weinig moeite kost. Wil je kind echt niet? Dan knijp je de capsule eenvoudigweg uit boven een bordje eten of een bakje appelmoes. Aan sommige supplementen is ook vitamine D toegevoegd, een belangrijke vitamine voor de ontwikkeling van botten bij kinderen. Vanzelfsprekend is de olie zuiver, stabiel en vrij van afvalstoffen. Speelt duurzaamheid voor jou een grote rol? Kijk dan of de vissen op een duurzame manier gevangen zijn, bijvoorbeeld volgens de standaarden van Friend of the Sea. Op de verpakking en de bijsluiter lees je hoe hoog de concentratie EPA en DHA is en welke dosering het beste past bij je kind.