Smeets & Graas logo

De Beste Liposomale Producten: CureSupport

De Beste Liposomale Producten: CureSupport

CureSupport BV is een Nederlands bedrijf dat zich met name richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Ze zijn een specialist op het gebied van liposomale techniek.

Daarnaast hebben ze een range met vitamine B12 producten, welke bijzondere goede resultaten hebben tijdens de klinische testen.

Bij de bereiding van de producten maken ze uitsluitend gebruik van hoogwaardige grondstoffen die ze vervolgens met toewijding produceren vanuit een gedegen vakmanschap in een eigen productie afdeling. Hierdoor behouden ze volledige controle over het gehele productieproces.

CureSupport BV legt zich toe op het sterk verbeteren van de bio beschikbaarheid. Uiteindelijk is het dit wat belangrijk is. De Opname!

Liposomale Supplementen

CureSupport is een Nederlandse onderneming die hoogwaardige liposomale voedingssupplementen ontwikkelt en produceert. De gehele ontwikkeling en productie gebeurt in Nederland en is in handen van CureSupport zelf.

Hoge Stabiliteit

Ze produceren liposomale supplementen met een hoge stabiliteit. Veel liposomale supplementen zijn relatief instabiel waardoor de liposomen (die de actieve bestanddelen bevatten) na verloop van tijd uiteen vallen.

De liposomale supplementen van CureSupport zijn daarentegen zelfs na twee jaar nog intact, waardoor de superieure opname is gegarandeerd.

Het Superieure Liposomale Opnamesysteem

Een liposoom is een kleine luchtbel (blaasje), gemaakt uit hetzelfde materiaal als een membraan. Liposomen kunnen worden gevuld met stoffen als vitaminen, voedingsstoffen en zelfs medicijnen worden gebruikt. De liposomen dienen ter bescherming en leveren deze stoffen waar ze nodig moeten zijn, in de cel en het lichaam!

Membranen worden meestal gemaakt van fosfolipiden, dit zijn moleculen met een kopgroep en een staartgroep. De kop wordt aangetrokken tot water en de staart, die bestaat uit een lange koolwaterstofketen, wordt afgestoten door water. Liposomen hebben de mogelijkheid om water of vet-oplosbare substantie te transporteren.

Fosfolipiden

In de natuur worden stabiele fosfolipiden gevonden in twee lagen membranen-composiet. In de aanwezigheid van water, worden de koppen aangetrokken door water en vormen een lijn in het oppervlak naar het water. De staart wordt afgestoten door water. In een cel worden een laag koppen gericht buiten de cel, aangetrokken door het water in de omgeving. Een andere laag van de hoofden in de cel, wordt aangetrokken door het water in de cel. De koolwaterstof staarten van één laag vormt met de hydrocarbontails van de andere laag, en de gecombineerde structuur vormt een bilaag.

Wanneer membraanfosfolipiden worden verstoord, kunnen zij zich weer aan elkaar vastmaken in kleine bolletjes, kleiner dan een normale cel, hetzij als monolagen of dubbellagen. De bilaag structuren zijn liposomen. De monolaag structuren zijn micellen.

De lipiden in het plasmamembraan zijn voornamelijk fosfolipiden zoals fosfatidyl-ethanolamine en fosfatidyl-choline . Fosfolipiden zijn amfifiel met de koolwaterstof staart van het molecuul hydrofoob; en haar polaire kop hydrofiele.

De naam liposoom is afgeleid van twee Griekse woorden: 'lipos' betekent vet en 'Soma' betekent lichaam. Een liposoom kan worden gevormd in een verscheidenheid van grootte als uni-lamellaire of multi-lamellaire constructie en de naam heeft betrekking op de structurele bouwstenen, fosfolipiden en niet de grootte. In tegenstelling, betekent de term nanosome betrekking hebben op omvang en werd bedacht in het begin van de jaren 1990 tot speciale liposomen in het lage nanometer range aan te duiden; liposoom en nanosome zijn geen synoniemen. Liposoom niet noodzakelijkerwijs lipophobiccontents, zoals water, hoewel zij doorgaans doet.

Lang wetenschappelijk onderzoek

Liposomen werden voor het eerst beschreven door British hematoloog Dr. Alec D FRS Bangham in 1961 (gepubliceerd 1964), in het Babraham Instituut in Cambridge. Ze werden ontdekt toen Bangham en R. W. Horne testten het instituut nieuwe elektronenmicroscoop door het toevoegen van negatieve vlek dryphospholipids. De gelijkenis met de plasma lemma was duidelijk, en de microscoop foto's diende als de eerste echte bewijs voor het celmembraan met een dubbellaags lipide structuur.